Meest gestelde vragen & antwoorden

Doel van deze testdagen

Wij onderzoeken met de testdagen wat de status is bij de mensen na één jaar Corona. Hoe verhouden zich de mensen die geheel niet ziek zijn geweest tot de mensen die dat wel zijn geweest. En wat de ziekteverschijnselen zijn geweest. We testen op (nog) aanwezige antilichamen. Mensen die antilichamen in het bloed hebben krijgen een geel vaccinatie paspoort met een stempel dat er antilichamen in het bloed zitten. Het zou kunnen zijn dat mensen gewoon immuun zijn en daarom negatief testen of dat de antilichamen reeds zodanig verminderd zijn dat ze niet meetbaar zijn. Op deze wijze krijgen we inzicht in wat aan de hand is met de reactie van mensen op het virus.

Hoe lang blijven antilichamen in mijn bloed?

Antilichamen kunnen 90 -200 dagen zichtbaar in het bloed blijven. Daarna kunnen ze op deze sneltest niet meer te zien zijn. Er blijven wel antilichamen achter, maar deze zullen alleen met specifiekere testen te zien zijn, zoals bijvoorbeeld het Elisa bloedonderzoek.

Wat betekenen de meldingen C, IgG en IgM op de testen?

Het streepje voor de C betekent dat de test goed gegaan is. Volgt er een nog een streepje bij IgG: dan heeft u Corona gehad en heeft u antilichamen. Staat er naast een streepje bij de C ook een streepje bij IGM, dan is uw lichaam net begonnen met het aanmaken van antilichamen.

Uitleg over immuniteit

Immuun wil zeggen dat je niet vatbaar bent voor een ziekte, het blijkt uit algemene rapportages en onderzoeken, luister naar Prof dr. Theo Scheffers op Youtube bij Ad Verbrugge of Flavio Pasquino waar hij vertelt dat 80% van de mensen een natuurlijke immuniteit heeft voor griep of corona. Als dus mensen al een jaar leven in een tijd waar besmetting onvermijdelijk is geweest, tenzij je als kluizenaar hebt geleefd, de kans erg klein is dat je niet besmet bent. In meerdere of mindere mate, een geringe besmetting (aantal virusdeeltjes laag) geeft een lichte immuun respons en geen ziekte. Een zwaardere besmetting (meerdere virussen) kan een sterkere reactie teweeg brengen met de vorming van antilichamen. Maar mensen die een sterk immuunsysteem hebben of al eerdere soortgelijke besmettingen hebben meegemaakt. Het SARS virus, Corona is daar een variant van, is al erg lang aanwezig dus het immuun systeem kan daar al op voorbereid zijn en dus geen of nauwelijks verschijnselen van ziekte geven. Na een jaar corona in de lucht kun je stellen dat mensen die niet ziek zijn geworden immuun zijn, dwz een sterk immuunsysteem waarvoor dit virus geen belasting is.

Men kan dus mensen indelen in kortweg drie categorieën, de gezonde mensen met een sterk immuunsysteem die geen antilichamen hebben gebruikt om het virus weg te werken, de groep die wel antilichamen hebben gevormd om het virus op te ruimen en de groep die niet in staat was om het virus op te ruimen, ook niet met medicatie. Op deze wijze kan dus met het vaccinatierapport een indicatie worden gegeven in welke groep je zit.

Wat kan ik met de uitslag in mijn gele vaccinatie boekje?

Met de uitslag kunt u nu nog niets. Het betreft een proef. De resultaten zullen worden verzameld en aan de regering zal worden gevraagd wat te doen met mensen die immuun zijn of reeds antilichamen hebben opgebouwd. Er zijn stemmen die vaccineren niet nodig vinden zolang er antilichamen in het bloed gevonden worden. De officiële status van het boekje is nog niet bekend.

Kan de test gebruikt worden voor mijn reis naar het buitenland?

Het verschilt per land wat er geaccepteerd wordt. Dit zult u dus zelf moeten controleren. Hierbij de link naar een website waar u deze informatie kan vinden: www.traveldoc.aero

Zijn er ook andere locaties waar getest wordt?

Deze testdagen zijn alleen nog in Baarn gepland.

Kan ik als particulier vaccinatieboekjes kopen?

Bij de test zal het boekje worden meegeleverd. Kopen kan alleen door artsen, zij zullen hun BIG nummer moeten invullen.

Kan ik als particulier sneltesten kopen?

Wij verkopen geen sneltesten aan particulieren.